arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe word ik een succesvol ondernemer?
22 januari 2019 

Hoe word ik een succesvol ondernemer?

Hoe word ik een succesvol ondernemer?

Afbeeldingsresultaat voor inschrijving ondernemer

Groeien en succesvol worden.. dát is wat de meeste mensen tegenwoordig graag willen, maar hoe doe je dat?

Het is een tijd van bewustwording, een tijd waarin vrijheid voor de meeste mensen steeds belangrijker wordt en het ondernemerschap steeds meer naar voren wordt geschoven. Voor veel mensen een logische stap, omdat het ondernemerschap kansen biedt, welke lang niet iedere werkgever kan bieden.

Echter, zijn deze kansen wel zo aantrekkelijk als ze lijken, of zouden we eens een stukje dieper moeten graven, om de werkelijke waarheid naar boven te halen?

 

Ik wil een bedrijf starten

Starten met een bedrijf is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je bedenkt een plan wat je wil, je maakt een afspraak bij de Kamer van Koophandel en na een gesprek van nog geen 30 minuten sta je buiten op de stoep met een stapel papieren in je hand van jouw nieuw geregistreerde bedrijf.

 

Zo, dat is geregeld. Maar nu?

Om na de inschrijving van jouw bedrijf ook een succesvol ondernemer te worden en vervolgens te kunnen gaan genieten van jouw vrijheid, passie en groei, is het belangrijk om je te verdiepen in een aantal belangrijke zaken.

Waar moet ik op letten als ondernemer?

Als je gestart bent dan zijn er een aantal zaken belangrijk om op te letten, wil je jouw succes als ondernemers vergroten. Hieronder vind je een aantal belangrijke adviezen:

 

  • Geloof in jouw eigen product of dienst (dit is belangrijk om je boodschap goed over te kunnen brengen)
  • Zorg voor een duidelijk plan zodat je weet waar je naar toe werkt (zoals een aannemer pas begint met het bouwen van huis als hij weet hoe het eruit komt te zien, dient eigenlijk iedere ondernemer deze aanpak te hanteren. Dit geeft richting, rust en voorkomt een hoop ellende)
  • Zorg voor een goede boekhouding of besteed dit uit (dit voorkomt een hoop stress)
  • Investeer in je eigen ontwikkeling (de juiste mindset is ongelooflijk belangrijk, zeker omdat iedere ondernemer met ups en downs te maken krijgt en het er juist dan om spant of je mentaal sterk genoeg bent om door te pakken)
  • Praat met andere ondernemers (door te sparren en adviezen uit te wisselen, kun je voorkomen dat je in dezelfde valkuilen stapt en kun je anticiperen op toekomstige gebeurtenissen)

Als je bovenstaande adviezen meeneemt in jouw ondernemersavontuur, dan zal je gelijk al een enorme voorsprong hebben op veel van jouw mogelijke concurrenten. Toch zijn er nog een hoop andere dingen die belangrijk zijn als je een succesvol ondernemer wil worden…

“Zo vrij als een.. ondernemer”

Ken je deze uitspraak? Je hoort hem weleens voorbijkomen, waarmee dan vaak bedoeld wordt dat ondernemers de mogelijkheid hebben om zelf te kiezen. Echter, ondanks dat keuzevrijheid fijn is, wil je natuurlijk wel graag dat je keuze hebt tussen leuke dingen die je energie geven, in plaats van keuze tussen allerlei klusjes die je niet leuk vindt en die de energie uit je lichaam onttrekken.

 

Maar hoe krijg je meer invloed op jouw dag? En hoe zorg je ervoor dat je alleen de leuke dingen kan gaan doen, waar jij je het beste bij voelt en waar jij het beste in bent?

Het antwoord is heel simpel, namelijk: uitbesteden wat niet bij jou past en wat je beter aan een ander kan overlaten.

Eén van de grootste valkuilen van ondernemers, is dan ook dat ze alles zelf willen doen en moeilijk kunnen delegeren. Toch ligt het geheim van vrijheid voor vrijwel iedere ondernemer in het opzetten van iets en vervolgens het durven loslaten en overdragen aan anderen, zodat jij alleen nog maar in jouw ‘zone-of-genius’ kan blijven werken, namelijk dát gebied waar jij het beste in bent en waar jij je het lekkerste in voelt.

 

 

Mijn ondernemers-succesplan

Er komt dus aanzienlijk meer bij kijken dan alleen die inschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar welke concrete stappen kun je nu precies zetten om jouw succes als ondernemer vandaag nog te vergroten?

 

Afbeeldingsresultaat voor ondernemen

 

Tip 1: maak een duidelijk plan voor dit jaar (vul jouw agenda en houd je daaraan)

Tip 2: wees consistent en zet iedere dag een stap richting jouw doel

Tip 3: vergroot jouw omzet verhogende activiteiten en delegeer energievretende activiteiten

Tip 4: Investeer in jouw persoonlijke ontwikkeling (mindset is key als je wil winnen)

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

mmm...cookies